Erzsébet Napközis Tábor Devecserben

Létrehozás: 2017. Jun. 23. - 10:20

2017. június 19-től 23-ig Erzsébet napközis tábort szervezett a helyi általános iskola.

A programon 172 iskolás gyermek vehetett részt teljesen ingyenesen, mivel a tábor költségeit, mintegy négy millió forintot, pályázaton nyerte az intézmény.
A komplex élménytáborban minden adott volt arra, hogy a gyerekek hasznosan tölthessék el a szabadidejüket. 
A színes programkínálat összeállításánál figyelembe vettük a kiírásban szereplő, kötelező elemeket, így a közösségfejlesztést, az egészséges életmódra nevelést, a hagyományőrzést- és ápolást, a kézműves foglalkozást, kirándulást - tájékoztatta lapunkat Bognárné Simon Katalin igazgatóhelyettes. Ott jártamkor több helyszínen zajlottak az események, a gyerekek forgószínpadszerűen vehették igénybe a program kínálatait. Népszerű volt a tűzoltóság és a rendőrség kihelyezett foglalkozása, a sportjátékok közül a trambulin, élő csocsó, óriás csúszda, gokart, falmászás, íjászat mozgatta meg a tanulók izmait. A gyerekek élménybeszámolójából kiderült, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtott számukra a heti program. A gurigolf, boccia, lovaglás, kvízjátékok, aerobic bemutató, az élménynyújtáson túl a közösségépítést is szolgálták.
A Vöröskereszt munkatársai elsősegélynyújtással és újraélesztéssel ismertették meg a gyerekeket, valamint szűrővizsgálatokat is tartottak. Czémán Imre igazgatóhelyettes elmondta, hogy 18 pedagógus vett részt a táboroztatásban, melynek során ellátogattak a Veszprémi Állatkertbe, Bakonybélbe, kirándulást tettek a Salföldi majorban valamint a szentbékállai kőtenger vidékén. Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület az utolsó napon, Kiscsőszön várta a táborozókat, hogy a vidéki életmódot és a néptánc világát mutassa meg a gyerekeknek. Színesítette a tábor életét a helyi Ifjúsági Fúvószenekar koncertje, a kreativitást előhívó ételszobrászat, valamint a kézügyességet kívánó képzőművészeti foglalkozások sora. A hét nagyon jó hangulatban telt el, a színes programoknak köszönhetően minden gyermek és pedagógus valódi élményekkel gazdagodott.
Ez a tábor természetesen nem valósulhatott volna meg a sikeres pályázat és a pályázatot segítő pedagógusok, iskolavezetés, partnerek nélkül. Az iskola köszöni mindazok munkáját, akik közreműködtek abban, hogy az iskolás gyerekek egy kellemes, élményekben gazdag hetet tölthettek el együtt. Bíznak abban, hogy maradandó élményeket, sok-sok kellemes percet szerzett a tábor valamennyi résztvevő számára, s lehetőség szerint a továbbiakban is szeretnének élni a tábor megszervezésével.

Nyárs Hajnalka

 

Szerzőről

DVTV