Reggeli buszmenetrend változása

Létrehozás: 2018. Feb. 05. - 09:53

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy lakossági igényeket figyelembe véve 2018. április 1-től menetrendváltozás várható a reggeli órákban Ajka-Székpuszta-Devecser-Kolontár-Ajka viszonylatban.

Székpusztai lakosok azzal a kéréssel fordultak hozzám, hogy a 7805/913ÉNYKK- járat, mely 6:58-kor indul tovább Székpusztáról Devecser irányába, lehetőség szerint később induljon, úgy, hogy az iskolások legkésőbb 7:40 perckor megérkezzenek Devecser, autóbusz-állomásra.
Mind a szülőknek, mind a gyermekeknek, mind az iskolának, mind pedig önkormányzatunknak gondot okoz jelenleg az, hogy ez a járat már 7:05 perckor beérkezik. A diákok sok esetben több mint fél órát az utcán tartózkodnak, adott esetben felügyelet nélkül. Ugyanaz a kérés már korábban is megfogalmazódott, akkor a szülők óvodánk intézményvezetőjén keresztül kérték a menetrend módosítását a járat indulási időpontjának eltolásával.

A 7805/913-as járatot érintőleg további menetrendmódosítási javaslat érkezett hozzám, miszerint lakossági igény figyelembevételével a járat legkésőbb 7:30-kor induljon vissza Ajkára annak érdekében, hogy azok a devecseriek, akik viszont Ajkán hivatalban, bankban, iskolában dolgoznak vagy Ajkán tanulnak, 8 óra előtt pár perccel be tudjanak érni munkahelyükre, illetve az iskolákba. Jelenlegi állás szerint 7:05-kor indul az utolsó járat 8 előtt, mellyel be tudnak érni időre. A 7:48-as járat már túl késő.
A közlekedési vállalat Molnár Zoltán forgalmi üzemvezető úrral történt egyeztetésünket figyelembe véve felülvizsgálta a kéréseinket, támogatja a változtatást, és kezdeményezi a fenti járatok 20 perccel későbbi közlekedtetését. A módosítások bevezetése esetén az Ajkáról 7.05 órakor induló autóbusz Devecserbe 7.25 órakor érkezne, és azonnal tovább indulna Ajkára, ahová menetrend szerint 7.50 órakor érkezne.

Az érintett önkormányzatok és a személyszállítást megrendelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyása és hozzájárulása esetén – a szükséges engedélyek kézhezvételét követően – a menetrend módosítása a soron következő menetrend módosításunk keretében, várhatóan legkorábban 2018. áprilisában kerülhet bevezetésre.

Így Ajka - Devecser, és Devecser- Ajka viszonylatában is javulna reggel a közlekedés, ezáltal javulna a lakosság komfortérzete.

Ezúton is köszönöm Molnár Zoltán forgalmi üzemvezető úr pozitív hozzáállását és közbenjárását.
Devecser, 2018. február 5.

                                                                                   Ferenczi Gábor
                                                                                   polgármester

Szerzőről