Döntetlen Sümeg ellen

Létrehozás: 2022. Aug. 30. - 08:46

A megyei I. osztályú labdarugó bajnokság második fordulójában Devecser hazai pályán is elkezdte az idei szezont. Az ellenfél a Sümeg volt.

Jól kezdte a mérkőzést a Spari, végig erőfölényben játszottak, aminek eredménye több helyzet is volt. A sümegi szakvezető a 8. percben szólt is a pályán lévő fiainak, hogy „Gyerekek, későn reagálunk!”. A 12. percben, talán ennek az eredményeként, de felélénkültek a sümegiek.

Több devecseri helyzet is gólt érdemelt volna, mint például Sáringer Dávid nagy játéka, aminek a végén a labda nem került be az ellenfél hálójába.

Az első félidő végén gól nélkül hagyták el a játékosok a pályát.

A második játékrész akadozva kezdődött. A devecseri játékosok már percek óta a pályán várták a vendégeket, végül Karsai Roland játékvezető ment be a klubházba a sümegiekért, sípszóval figyelmeztetve őket, hogy már kint kellene lenniük a játéktéren.

A hosszabbra nyúlt szünet a vendégeknek kedvezett, mivel a 46. percben meg is szerezték a vezetést egy szöglet segítségével és Bujtor Béla találatával. A devecseriek nem hagyták annyiba a bekapott gólt és egy távoli lövés után, ami a sümegi kapus, Kovács Bence kezéből még kipattant, de a gólvonaltól pár centire a labda megállt, az 50. percben Keller Tamás belőtte a kapuba.

A végig támadó devecseriek számára a 67. percben Király Lajos jóvoltából 2:1-re módosult az állás. Cserna Róbert több cserét is megvalósított a mérkőzés során, az egyiket a 73. percben, amikor is Kuti Dániel lépett a pályára és tíz percnyi játékot sikerült produkálnia. Azért csak ennyi időt, mert kettő sárga lapot is begyűjtött, és el kellett hagynia a játékteret. A piros lapot érdemlő szabálytalanság miatt kijelölt szabadrúgásból pedig gól született, amit Reich Csaba érdeme volt.

Az egyenlítő gól után is sokat támadott a Devecser, de győztes találatra már nem került sor, a mérkőzés 2:2-es döntetlennel zárult. Csapatunk kettő egy pontos eredményével jelenleg a tabella nyolcadik helyén áll.

A mérkőzés során mindenkép kiemelendő a védelem játéka: Szabó Dávid, Bukovics Máté, Keringer Máté és Móger Balázs jól teljesítette feladatát.

Megyei I. osztály, férfi:

               Devecser – Sümeg           2:2 (0:0)

                              utánpótlás:         3:3  (2:1)

Következő hét mérkőzései:

               2022. augusztus 31., szerda

                                                           17:15     Bakonytamási – Devecser

                                                                                         Vehir.hu Megye Kupa

               2022. szeptember 4., vasárnap

                                                           10:00    Megyei női bajnokság – Nyárádi Torna

                                                           14:30    Magyarpolány – Devecser

                                                                                         Megyei I. osztály, U-19

                                                           16:30    Magyarpolány – Devecser

                                                                                         Megyei I. osztály, férfi

 

(mi)

Szerzőről

Még több hír

2023. már. 14.
2022. nov. 28.