január 2017

Figyelmeztető előrejelzés holnap éjfélig (szerda) az ország egész területére

Létrehozás: 2017. Jan. 31. - 14:38

Figyelmeztető előrejelzés holnap éjfélig (szerda) az ország egész területére 
Az üzenet kiadásának időpontja: 2017-01-31 07:13 (06:13 UTC)
Legmagasabb veszélyességi fokozat(1-3): 3. (PIROS)

Ónos eső, 3. fokozat (PIROS): Tartós (több órás) ónos eső.
A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 5 mm-t

    Bács-Kiskun megye területén.

Ónos eső, 2. fokozat (NARANCS): Tartós (több órás) ónos eső.
A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t

Ónos eső miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki több megyére

Létrehozás: 2017. Jan. 31. - 12:58

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: az ország északi felében kialakulhat időszakos gyenge havazás. Kedd éjfélig az Északi-középhegység térségében legfeljebb öt centiméternyi hó valószínű, de főként Nógrád megyében, valamint Pest megye északi részein ennél több is hullhat. A havazás veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki keddre.

Tájékoztatás - használtcikk piac

Létrehozás: 2017. Jan. 31. - 10:30

                                                   TÁJÉKOZTATÁS

A meggyeserdei használtcikk piac minden hétvégén

szombat és vasárnap hajnal 3:00 órától 17:00 óráig nyitva tart.

 

                                                  Devecseri Városüzemeltetési Nonprofit Kft.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakközépiskolájának szalagavató ünnepsége

Létrehozás: 2017. Jan. 30. - 17:00

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakközépiskolájának végzős diákjait ünnepelték a Városi Művelődési Házban, ahol tanárok és diáktársak, megható gondolatokkal, versekkel, dalokkal köszöntötték a végzősöket. A rendezvényen az ajkai JUBILATE NŐIKAR dallamai is felcsendültek. Firczi Irma tanárnő verssel köszönt el a végzős diákoktól, majd Kovács Éva az iskola igazgatója osztotta meg gondolatait. Az iskola diákjainak műsorát követően Kurdi Róbert az Adrenalin együttes frontembere lépett színpadra. A szalagfeltűzés után a tanulók látványos táncával zárult a rendezvény.

Páratlan összefogás az életért

Létrehozás: 2017. Jan. 30. - 15:08

Az ünnepélyesen átadón az adományozók képviseletében Ferenczi Gábor polgármester, Szijártó László, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász igazgatója és Kiss Gábor a Bakonyerdő Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese mondtak köszönetet az összefogásért. Ölbei Zoltán elmondta, hogy 2009-ben tüdőátültetésen esett át. Betegsége miatt önálló légzése már nem tudja biztosítani az elégséges gázcserét,  szervezetének oxigénellátottsága így nem éri el a megfelelő szintet, szervezete folyamatosan oxigénhiányban szenved.

„Magyar kultúra - "Hit a harcban, remény a bajban"

Létrehozás: 2017. Jan. 30. - 11:27

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, mely - nem tartozik a hivatalos ünnepek közé - hosszú évek óta hívja fel a figyelmet azokra a tárgyi és szellemi értékekre, melyeket minden magyar ember méltán érezhet magáénak. Ezen alkalomból - ahogy országszerte sok helyen - a Devecseri Városi Könyvtárban is ünnepi műsorral készültek.

Stratégiai partnerségi együttműködési megállapodás Devecser Város és a Magyar Vöröskereszt között

Létrehozás: 2017. Jan. 26. - 18:09

Az ország legjelentősebb civil szervezete hosszú évek óta jelen van településünkön, így mindkét fél részéről fontossá vált, hogy ezt a régóta gyümölcsöző kapcsolatot hivatalosan is megerősítsék.

Oldalak