január 2018

Raktárak kedvező áron bérbeadók

Létrehozás: 2018. Jan. 31. - 09:47

Devecser Város Önkormányzata bérbe adja a tulajdonát képező,
a Meggyeserdő ún. baloldalán, a Használtcikkpiaccal szemközti területén, már jelenleg is raktározásra bérelt épületek szomszédságában található

 három – 62, 65 és 66-os jelzőszámú – hangárját.
Az épületekben nincs közmű, kifejezetten raktározási célra alkalmasak, kb. 200 m2 alapterületűek. A terület kamerákkal védett, a kamerák a Használtcikkpiac portájára vannak bekötve. A bérleti díj havi 30.000 forint. 1 havi kaució szükséges.

A magyar kultúra napja Devecserben

Létrehozás: 01/29/2018 - 17:17

1989 óta ünnepeljük január 22-én, A Magyar Kultúra Napját annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban Csekén ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. Ez alkalomból a Városi Könyvtár lovagtermébe várták az érdeklődőket. 1. Az ünnepség kezdetén Ferenczi Gábor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Ihászné Szabó Katalin és a zeneiskola növendékei előadásában felhangzott a Himnusz. 1. Gárdonyi Géza dédunokája, Keller Péter tartott előadást az író, Gondolatok az öreg tekintetesről című regényének újra kiadása alkalmából. Dr. Cs.

Megalakult a Gárdonyi Géza Emléktársaság Devecserben

Létrehozás: 01/29/2018 - 17:14

MEGALAKULT A GÁRDONYI GÉZA EMLÉKTÁRSASÁG Január 22-én, A Magyar Kultúra Napján 16 fővel megalapításra került, a devecseri Gárdonyi Géza Emléktársaság, mely jelenleg az ország egyetlen működő civil önszerveződése. Elnökségi tagok: Bognárné Simon Katalin elnök, Németh Ernő titkár, valamint tiszteletbeli elnök, Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája. Az elnökségi tagok munkáját, Czeidli József, Mátrainé Mester Katalin, Ferenczi Gábor, Cs. Varga István irodalomtörténész, valamint Nagy Nándor Richárd atya segíti.

Szalagavató ünnepség a Devecseri Máltai Szakközépiskolában

Létrehozás: 01/29/2018 - 17:13

Január 19-én harmadik alkalommal került megrendezésre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakközépiskola végzős diákjainak szalagavató ünnepsége. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével városunk polgármestere, Ferenczi Gábor, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetősége is. A rendezvényen ünnepélyes keretek között tűzte fel, Sztolarikné Horváth Nikolett osztályfőnök, a középiskolai évek végét, és a szakmai vizsgák közeledtét jelző szalagokat az ünnepelt diákoknak.

Oldalak