május 2019

Tehetséges gyermekek támogatása

Létrehozás: 2019. May. 31. - 11:31

Tisztelt Lakosság!

 

Devecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete határozata alapján a 2019. évi városnapok alkalmával devecseri gyermekek elismerésére kerül sor.

Három kategóriában – a példás tanulmányi eredmény,

a sport területén elért eredmények, valamint

a kimagasló művészeti tevékenység elismeréseként jutalmazunk kategóriánként 2-2 gyermeket, akik iskolánk tanulói, illetve devecseri állandó lakcímmel rendelkeznek, de nem helyben tanulnak.

Évfolyam-találkozó

Létrehozás: 2019. May. 30. - 10:42

A két szervező: Gyenge Tünde és Kovács Péter a 38. A osztály találkozójakor már arról beszélt, hogy a közelgő jeles évfordulót évfolyam találkozóként hirdessék meg. A 138 végzett nyolcadikosból mintegy 80 - an jelentek meg a négy osztályból. Az osztályfőnökök közül az egyedüli élő tanár - Péter László tisztelte meg jelenlétével volt tanítványait. Az elhunyt Péter Lászlóné, Veres Katalin, Szűcs Lajos sírját keresték fel és virágcsokorral és mécsesgyújtással emlékeztek meg róluk.

Gyereknap 2019.

Létrehozás: 2019. May. 30. - 10:41

Szerencsére idén az időjárás is kedvezett a szabadtéri rendezvénynek, melyet a nagy iskola előtti téren rendeztek. A gyerekek kedvükre, kifulladásig ugrálhattak a Máltai Szeretetszolgálat által biztosított légvárban, akár egyedül, akár társak jelenlétében. A kilátogatókat 15-féle népi fajáték, rodeóbika, óriástársas, és különböző ügyességi játékok várták. A fellépők sorát Roli bohóc kezdte, aki érdekesebbnél érdekesebb figurákat hajtogatott lufiból. Akik kedvet éreztek eljutni a varázslatok világába, számukra kiváló szórakozást kínált Varga Bence Art-díjas bűvész előadása.

Projektzáró kiállítás

Létrehozás: 2019. May. 30. - 10:29

A megjelenteket az intézmény igazgatója Szente - Takács Anna köszöntötte, s egyben arról szólt, hogy megtiszteltetés számukra, hogy őket választották a kiállítás megrendezésének helyszínéül. A projektvezető Somogyiné Németh Klára rajztanár köszöntő beszédében bemutatta a programban megvalósult eredményeket, s nagy jelentőséget tulajdonított a közben kibontakozó közösségformáló erőnek.

Oldalak