december 2019

A Devecseri Zeneiskola karácsonyi koncertje

Létrehozás: 12/27/2019 - 13:23

A Devecseri Zeneiskola hagyományos karácsonyi koncertjét december 11 - én tartotta meg a művelődési ház színháztermében. Az általános iskola igazgatója Mayer Gábor ünnepi gondolatait mondta el a szépszámú közönségnek. Ihászné Szabó Katalin a zeneiskola igazgatója meleg szavakkal emlékezett meg a közelmúltban elhunyt tanár kollégájáról, Ormándlaky Péter karnagyról. A karácsonyi öröm zenélés a kicsik kórusának műsorával kezdődött. Ezután léptek színpadra a hangszeres szólisták.

Téli Ovi Galéria megnyitó a Vackor Óvodában

Létrehozás: 12/27/2019 - 13:23

Az adventi időszak az ünnepet megelőző érzelmi ráhangolódás jegyében telik óvodánkban. E napokban különös szükséglete jelentkezik gyermeknek, felnőttnek egyaránt, a szépre, a jóra, a lelket nemesítőre. Ezt szolgálva Téli Ovi-Galéria megnyitó ünnepségünkre gyűlt össze óvodánk apraja-nagyja december 11- én. A gyermekekkel, szülőkkel, kedves vendégeinkkel együtt köszöntöttük galériánk kiállítóját Gömbi Lászlót, devecseri alkotót. Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy Téli Ovi-Galériánkban „Tűzzel, vassal” című kiállításának, szebbnél szebb kovácsoltvas alkotásainak adhatunk otthont.

Megérkezett a Mikulás a Vackor Óvodába

Létrehozás: 12/27/2019 - 13:22

Megérkezett a Mikulás a Vackor Óvodába. Reggel a manócskák mogyoróval köszöntötték az érkező gyermekeket, akik már izgatottan készültek fogadására. Szorgosan fényesítették cipőjüket, majd a reggelit követően az ovi tornatermében az óvónénik mikulásváró műsorát tekinthették meg. A Télapó a hagyományokhoz híven idén is minden csoportba ellátogatott.

Átadták a Gárdonyi Géza Iskola alsó tagozatának felújított udvarát

Létrehozás: 12/27/2019 - 13:22

Ünnepélyes keretek között, az érintett diákok részvételével 2019. december 3-án került sor a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI Petőfi téri telephelyén az udvar átadására. Az iskolának és a diákoknak régi vágya vált ezzel valóra, hiszen egy olyan modern és korszerű, játszótérrel lettek gazdagabbak, amely lehetővé teszi számukra, hogy a szabadidőt az iskolaudvaron, friss levegőn tölthessék, mozogjanak és biztonságos feltételek és körülmények között játsszanak.

Fellobbant a második láng

Létrehozás: 12/27/2019 - 13:21

A Devecseri Gárdonyi Géza Emléktársaság harmadik alkalommal rendezett kórustalálkozót a templomban. A fellépő kórusokat ( Herendi Euszták, ajkai Jubilate és szintén ajkai Pedagógus Nőikar) a Városi Könyvtárban fogadták a szervezők. Az ünnepi koncert szépszámú közönségét Bognárné Simon Katalin, a társaság elnöke köszöntötte, valamint az est narrátora is ő volt. Továbbá beszédet mondott Nagy Nándor Richárd plébános, Ferenczi Gábor polgármester, Keller Péter Gárdonyi dédunoka.

Devecseri Alkotókör - 20 év a körben című jubileumi kiállítása

Létrehozás: 12/27/2019 - 13:20

A Devecseri Alkotókör fennállásának 20. évfordulóját 20 év a körben című tárlattal ünnepelte 2019. december 6-án a Devecseri Városi Könyvtár Galéria termében. A zsúfolásig megtelt teremben Szente-Takács Anna igazgató köszöntötte a művészeket, művészet iránt érdeklődőket. A zeneiskola zenészei által megteremtett ünnepi hangulatban Ferenczi Gábor polgármester fejezte ki elismerő szavait az alkotókör felé, sok sikert kívánva az elkövetkező időszakhoz.

Bormesterek találkozója üzemavatóval és díjátadóval a Somló

Létrehozás: 12/27/2019 - 13:20

A Tornai Pincészetben 2002 óta minden év november végén megrendezik az András napi Bormester Találkozót, a tudomány és a szakma újborkóstolóval egybekötött konferenciáját, és ekkor adják át a Somlóért – Tornai Endre Emlékdíjakat is. Ez alkalommal még egy különleges esemény zajlott: felavatták a pincészet új szőlőfeldolgozóját, amely egyedülálló megoldásokkal garantálja boraik alapanyagának minőségét. Az új technológiával garantáltan meg tudják őrizni a szüretről beérkező szőlő minőségét, két módszerrel is.

Szociális munka napja Devecserben

Létrehozás: 12/27/2019 - 13:19

November 12. a Szociális munka napja. Ezen a napon ráirányítjuk a figyelmet azokra a szakemberekre, akik az év minden napján segítik, gondozzák segítségre szoruló embertársaikat. Városunkban 2019. november 20-án került sor arra a rendezvényre, ahol a gyermekvédelmi valamint a szociális ágazatban dolgozó munkatársakat köszöntötték. Szente-Takács Anna a Városi Könyvtár és Művelődési Ház igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Ferenczi Gábor polgármester fejezte ki háláját a szociális területen dolgozóknak.

Advent első vasárnapja Devecserben

Létrehozás: 12/27/2019 - 13:18

Advent – a karácsony előtti örömteli várakozás ideje, a kereszténység második legnagyobb ünnepének előestéje. Négy hét, amely a belső megbékélés, az elcsendesedés, a magunkba fordulás, az összegzés időszaka lehet. Az Advent időszaka idén is felejthetetlen hangulatot, színes programokat és sok meglepetést tartogat az ünnepre készülődőknek. A belváros díszfénybe öltözött.

Városunkba látogatott a Magyar Vöröskereszt Mikulása

Létrehozás: 12/27/2019 - 13:18

A Magyar Vöröskereszt Mikulása idén is ellátogatott városunkba a térségben élő óvodás és iskolás gyerekek nagy örömére. Idén 1230 gyermek arcára sikerült mosolyt csalni. Az ünnep hangulatáról az Adrenalin zenekar gondoskodott. Mikor végre megérkezett a várva várt Mikulás, a gyerekek boldogan énekeltek, és ezért bizony szép ajándékokat kaptak.

Oldalak