május 2021

Facsemeték ültetése a devecseri újszülöttek tiszteletére

Létrehozás: 05/31/2021 - 12:15

2021-ben újabb elemmel bővült a Devecseri Babaprogram. Május 21-én megkezdődött az úgynevezett Devecseri Babaligetek kialakítása. Ahogy arról már korábban beszámoltunk az önkormányzat 2019 őszén elindította az úgynevezett Devecseri Babaprogramot. A program első elemeként az újszülötteket és családjukat a Devecseri Babadobozzal ajándékozza meg az önkormányzat, melyben a gyermek gondozásához és ellátásához szükséges eszközök találhatók. A program most új elemmel bővült melynek keretében minden devecseri újszülött családjával az önkormányzat közösen ültet el egy fát a kijelölt babaligetekben.

A csapadékos időjárás nehezíti a parkgondozási munkákat

Létrehozás: 05/31/2021 - 12:15

Sajnos az elmúlt hetek csapadékos időjárása nem kedvez a különböző parkgondozási feladatok elvégzéséhez, de a Városüzemeltetési Kft-nél gőzerővel dolgoznak azon, hogy behozzák a lemaradást. Közel 30 hektár zöldterületet kezelnek, melyre négy traktor áll rendelkezésre és további öt fő akik motoros kisgépekkel kaszálják a fűvet. Jelenleg a Várkertben, az Emlék parkban, valamint a frekventáltabb közterületeken zajlik a fűnyírás.

Virágosítás városszerte

Létrehozás: 05/31/2021 - 12:14

A város több pontján zajlik a virágosítás. A Városüzemeltetési Kft az idei évben fából készült virág ládákkal bővítette a közterek kollekcióját, melyekbe egynyári és évelő dísznövények kerültek. Továbbá négy Babaligetet is kialakítottak, ahová a devecseri újszülöttek tiszteletére facsemeték kerültek elültetésre. Folyamatosan zajlik az egynyáriak ültetése, összesen mintegy 3000 tő kerül a közterekre úgy mint: kúpvirág, bársonyvirág, begónia, kakastaréj, muskátli, porcsinrózsa, hamvaska és nebáncsvirág. Múlt héten érkezett a szombathelyi Perintkert Kft.

Oldalak