március 2023

Ünnepi megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján Devecserben

Létrehozás: 03/27/2023 - 14:14

Az 1848/49- es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján ünnepi műsorral emlékeztek Devecserben. A megjelenteket a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar dallamai fogadta. A Himnusz hangjait követően az általános iskolások adták elő nyitótáncukat, majd Ferenczi Gábor polgármester osztotta meg ünnepi gondolatait. Az ünnepi beszédet követően az általános iskola 4.A és 8.A osztályának „Szívem része vagy drága hazám!" című megemlékező műsorát tekinthette meg a közönség, melyet Nyárs Hajnalka tanítónő állított színpadra.

Szakkörök a Devecseri Kastélykönyvtár és Művelődési Központban

Létrehozás: 03/27/2023 - 14:13

A tavalyihoz hasonlóan, az idei évben is számos szakkört indított a Devecseri Kastélykönyvtár és Művelődési Központ, ahol az érdeklődők különböző területeken kamatoztathatják kézügyességüket. Az első ahova ellátogattunk a mézeskalács készítő szakkör, melynek vezetőjét Frank Katalint kérdeztük a részletekről. Az idei évben új foglalkozásokkal is bővült a Devecseri Kastélykönyvtár és Művelődési Központ kínálata, az egyik ilyen a gyertyaöntő szakkör. A gyertyaöntés: a gyertyakészítésnek a gyertyamártásnál újabb és fejlettebb módja.

Vízvezeték csere a Tókert városrészben

Létrehozás: 03/27/2023 - 14:11

Elkezdődött a Dózsa György utca elavult ivóvízvezetékének cseréje. A vezeték az utca teljes hosszán kicserélésre kerül, valamint a Csokonai utcában a Berta parki átjárótól a Somogyi Béla utcai elágazásig folytatódik. A Csokonai utca első, Dózsa utcáig tartó szakaszán már a közelmúltban elkészült a fejlesztés. A Somogyi Béla utcában a teljes ivóvízközmű-csere tavaly az útépítés előtt már megvalósult. Tervek szerint idén áprilisra egy egybefüggő új vízhálózat létesül a Tókert városrészben.

Oldalak