Határon túli segítség egy devecseri kisfiú részére

Létrehozás: 2015. Oct. 21. - 16:37

Tisztelt Lakosság !

Tájékoztatom Önöket, hogy Önkormányzatunk felhívására – miszerint adományszámlán várjuk az önzetlen támogatók segítségét a 12 éves devecseri daganatos beteg kisfiú, Keller Kristóf  gyógykezeléséhez – kárpátaljai testvértelepüléseink, Nagypalád-Fertősalmás közös önkormányzata polgármestere, Bíró Vencel Polgármester Úr gyűjtést szervezett az általa vezetett településeken, melynek eredményeként 374.500 Ft adományt gyűjtöttek össze. Devecser város közössége nevében köszönetünket fejezem ki ezért a segítségért, mely ma érkezett meg határon túli barátainktól.

Különösen nagy súlya van ennek az adománynak annak tükrében, hogy olyan helyről, és olyan közösségek részéről érkezett, akik maguk is rászorulók. Különösen megindító a segítség abból a szempontból is, hogy határokon túl ívelő összefogás valósul meg egy beteg kisgyermek érdekében. Úgy gondolom, hogy esetünkben valóban értelmet nyer a magyar nyelvben amúgy is kifejező testvértelepülés fogalma.

Hálás szívvel köszönjük Nagypalád és Fertősalmás közösségének, a települések intézményeinek, és az adományozó magánszemélyeknek a devecseri Keller család számára nyújtott támogatásukat.

Külön köszönöm Bíró Vencel Polgármester Úr kísérőlevelét, a településünkről írott kedves szavait.

Devecser, 2015. október 21.

Tisztelettel:

 

                                                                                                         Ferenczi Gábor
                                                                                               Devecser város polgármestere

CsatolmányMéret
PDF ikon Nagypalád adománylevele525.29 KB

Szerzőről