Himnusz minden időben

Létrehozás: 2018. Apr. 19. - 13:50

A 39. Nagy László Vers- és Prózamondó Találkozóra a költő halálának 40. évfordulóján, 2018. április 14-15-én, Ajkán került sor a versértő és versszerető emberek örömére a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ, illetve a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány rendezésében.
Az évtizedek óta színvonalas és rangos megmérettetésre nemcsak Magyarország területéről, hanem határon túlról is érkeztek versenyzők.
Nevezni egy Nagy László-verssel, próza- vagy műfordítással és egy szabadon választott magyar művel lehetett.

A zsűriben neves szakemberek foglaltak helyet mindkét napon: Nagy András grafikusművész, Nagy László fia; Ács Anna muzeológus; Horváth Tibor tanár, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke; Szentmártoni János költő, a Magyar Írószövetség elnöke; Fenyvesi Ottó költő; az elnöki tisztet ebben az évben is Fehér Ildikó színművész töltötte be.

Szombat délután - a délelőtti elődöntőt követően - a költő szülőfalujába, Iszkázra utaztak a résztvevők, ahol a Nagy László emlékház udvarán adott emlékműsort az Ostinato Együttes, s a szokásoknak megfelelően koszorúztak a jelenlévők.
Idén „Ifjúság, sólyommadár” volt a hagyományos esti beszélgetés címe: izgalmas irodalmi eszmecserében vehettek részt a vállalkozó szellemű érdeklődők.

A döntőbe a legjobbnak ítélt versmondók jutottak be, ők vasárnap délelőtt állhattak újra pódiumra.

Iskolánkat Dávid Eszter 5.b osztályos tanuló képviselte, aki az előválogatáson Nagy László Táncbéli tánc-szók versét szavalta, majd a döntőben Wass Albert A bujdosó imája című költeményét adta elő.
A nagyon erős mezőnyben fantasztikus teljesítménnyel az előkelő II. helyezést szerezte meg. Nemcsak a zsűri dicsérő szavainak, méltatásának örülhetett Eszti, hanem felnőtt és fiatal versenyzőtársai gratulációjában és szeretetében is lubickolhatott. Felkészítő tanára Horváth András Csabáné Treiber Ildikó volt.
GRATULÁLUNK!

Szerzőről

DVTV