Mátyás király nyomában

Létrehozás: 2019. Apr. 01. - 13:26

A helyi általános iskola Hunyadi Mátyás születésének 575. évfordulóján, királlyá választásának 560. évfordulóján három fordulós vetélkedőt hirdetett a 2018/19 - es tanévben Devecser és környékbeli iskolák 6. osztályos tanulói számára.

A döntőt március 29-én rendezték meg a Városi Könyvtár lovagtermében. Öt csapat mérte össze tudását és leleményességét. A devecseri három csapat mellett Tüskeváról és Káptalanfáról érkezett még nevezés. A rendezvényt Szente-Takács Anna, a könyvtár igazgatója és Mayer Gábor az iskola vezetője nyitotta meg. A verseny játékmestere Szabó Adrienn tanárnő volt, a feladatok értékelését a három tagú zsűri (Szente-Takács Anna, Mayer Gábor, Czeidli József), a pontok összesítését, és a kivetítőn való megjelenítését Horváth András Csabáné Treiber Ildikó tanárnő végezte. A csapatokat a 6.b nem versenyző tanulói-hadapródként segítették. A színvonalas feladványokban Hunyadi Mátyás totó, fűszernövények érzékszervi felismerése, Mátyás királyról szóló mondák dramatizálása, rejtvényfejtés, ügyességi játékok ..... szerepeltek.

A vetélkedő helyezettjei:
I. Pink sereg (Devecser, 6.b),
II. XD (Devecser, 6.a),
III. Zsalmalé (Devecser, 6.a),
IV. Fekete sereg (Káptalanfa, 6. o),
V. (Szenzációs ötös, Tüskevár, 6.o).
A gyerekek oklevélben és tárgyi jutalomban részesültek, valamint a helyi cukrászda, erre az alkalomra készített "Mátyás király" elnevezésű fagylalttal jutalmazta meg őket. 

Czeidli József

Szerzőről

DVTV