Mozgásos-kézműves foglalkozás a Bocsodában

Létrehozás: 2019. Jan. 25. - 10:23

Mozgásos-kézműves foglalkozással várták az iskolába készülő nagycsoportos gyerekeket. A nagycsoportos óvodások szülei örömteli, és felelősséggel járó döntés elé kerülnek akkor, mikor iskolát választanak gyermekük számára.

Sokszor teszik fel maguknak a kérdést, melyik iskola legyen az, amelyik majd csemetéjüknek második otthona lesz az óvodás időszak után. Ez természetes, hiszen mindenki a legjobbat kívánja gyermekének. A Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI „Bocsoda” iskola-előkészítő programja segítségül szolgál a szülőknek a döntésben, hiszen  lehetőségük nyílik betekintést nyerni az iskola életébe, a gyerekek több alkalommal vehetnek részt foglalkozásokon, melyek során játékos feladatok, mesék, évközi ünnepekhez kapcsolódó manuális tevékenységek, drámajátékok, mozgásos feladatok, zenei játékok keretében, játszva ismerkedhetnek az iskola világával.

                                                                            

A gyerekek csodálkozva figyelték, Mayer Gábor intézményvezető által bemutatott humanoid robot "akrobata" mutatványait, majd a robot segítségével kicsit megmozgatta a gyerekek agytekervényeit. A kicsik azt is megtudták, hogy ha nagyobbak lesznek, programozni is megtanulhatnak a robot által. A bemutatót követően, Kriszti néni és Hajni néni játszani hívta a gyerekeket. A kis "medvék" és "mormoták" ügyesen vették az akadályokat, a házatlan mókusok "csatájában" is helytálltak, és a "fészekből kiesett madárkák" is visszakerültek helyükre. Miután mindenki kellőképpen átmozgatta izomcsoportjait, a farsangé lett a főszerep. Vidám zenehallgatás mellett készültek a vicces bohócok. A délután jó hangulatban telt. Legközelebb farsangi foglalkozással várják a leendő elsősöket és szüleiket!
                     

Szerzőről

DVTV