A 2022. évi népszámlálás lebonyolításához számlálóbiztosokat keresünk

Létrehozás: 2022. Aug. 09. - 13:10

                                                                                           HIRDETMÉNY

A 2022. évi népszámlálásra 2022. október 1. és 2022. november 20. között kerül sor.

Október 1. és 16. között önállóan online lehet kitölteni a kérdőíveket. Október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek október 16-ig nem töltötték ki online a kérdőívet. November 21. és 28. között a települési jegyzőnél tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek azok, akik november 20-ig ezt nem tették meg.

A népszámlálás helyi előkészítéséről és végrehajtásáról a települési önkormányzat jegyzője gondoskodik a Központi Statisztikai Hivatal (a továbbiakban: KSH) iránymutatása alapján.

A népszámlálási adatfelvétel végrehajtásához számlálóbiztosokra van szükség.

A számlálóbiztos feladatai: a körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, a népszámlálási kérdőív kitöltése az adatszolgáltatóval, a címek pontosítása, esetleges új címek felvétele, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.

A számlálóbiztosoknak előreláthatólag 100-140 címen kell kérdőívet kitölteni tableten, amit a KSH biztosít az adatfelvétel idejére.

Számlálóbiztos lehet minden nagykorú, cselekvőképes személy, aki a felkészüléshez saját eszközzel (laptop, tablet, stb.) és interneteléréssel, valamint e-mail címmel és telefonszámmal rendelkezik.

A számlálóbiztos kiválasztásánál előnyt jelent: legalább középfokú végzettség, magabiztos számítógépes ismeret, megfelelő tájékozódási, térképkezelési képesség, helyismeret az összeírás területén, rugalmas időbeosztás és állandó elérhetőség.

A számlálóbiztossal történő szerződéskötés feltétele: a jelentkező kiválasztása és az e-learning formában megvalósuló képzés sikeres teljesítése.

Számlálóbiztosnak jelentkezni a Devecseri Polgármesteri Hivatal titkárságán (8460 Devecser, Deák tér 1.) lehet a „Jelentkezési Lap a népszámlálás számlálóbiztosi feladataira” elnevezésű nyomtatvány kitöltésével 2022. augusztus 22-ig (hétfő).

A jelentkezési lap letölthető a csatolmányból, vagy kérhető a Devecseri Polgármesteri Hivatal titkárságán.

A 2022. évi népszámlálással kapcsolatban további információ a www.nepszamlalas2022.hu honlapon található.

D e v e c s e r , 2022. augusztus 9.

                                                                                                                                Vörösné Soós Ágnes sk. jegyző

CsatolmányMéret
Fájl Jelentkezési lap14.15 KB
PDF ikon Adatkezelési tájékoztató201.92 KB

Szerzőről