DEVECSERI BABAPROGRAM

Létrehozás: 2019. Nov. 21. - 09:11

 

Kedves Devecseriek!

Egy település jövője hitem és meggyőződésem szerint a világra jövő gyermekek sokaságában rejlik, hiszen a ma vállalt gyermekek fogják majd alakítani a közösségünk jövőjét.

A gyermekvállalás az alapja annak, hogy közösségünk sokasodjon, gyarapodjon. Minden megszülető devecseri baba városunk jövőjének letéteményese, a születés egész közösségünk közös öröme.

A gyermekvállalás felelősség, mely a szülők részéről egyúttal lemondással, rengeteg áldozatvállalással jár.

Devecser Város Önkormányzata szeretne lehetőségeihez mérten hozzájárulni a devecseri családok vállalásához, egyúttal szeretnénk kifejezésre juttatni megbecsülésünket az újszülötteknek és szüleiknek, osztozni a családok örömében.

DEVECSERI BABADOBOZ

A választás előtt közzétett programkivonatunkban szerepelt elképzeléseink között az úgynevezett babadoboz, mint az általunk bővíteni javasolt önkormányzati támogatási rendszerünk babatámogatásra vonatkozó eleme, melyet kezdeményezésemre még az idei évben bevezetünk városunkban.

A Devecseri Babaprogram megvalósításához örömmel fogadjuk cégek, vállalkozók, magánszemélyek jelentkezését, akik babaholmikkal, babaápolási cikkekkel támogatnák az önkormányzatunk által a Devecseri Védőnői Szolgálattal bevezetésre kerülő úgynevezett Devecseri Babadobozt, mint bővítendő támogatási rendszerünk új, babatámogatást célzó elemét.

Mint arról már korábban tájékoztattam,
Finnországban indult el az 1930-as években és máig tart az a kezdeményezés, mely szerint minden egyes világra jövő kisbaba anyukája egy kezdőcsomagot kap az államtól, melyben minden ahhoz szükséges holmi megtalálható, ami egy újszülött fogadásához szükséges.
Az ötlet nem csak nemes gesztus, de igen hasznos is, mivel a rosszabb körülmények közt élők számára óriási problémát jelent a felkészülés, egyébként pedig a szakszerűen összeállított csomag minden babás háznál jól jön.
Az eltelt évtizedek óta egyre több ország vezette be a doboz adását. Sajnos hazánkban országosan még nem sikerült bevezetni.

Csapatunk azonban egyetért abban, hogy Devecserben azonnali hatállyal be kell vezetni ezt a támogatási módot, hogy a devecseri anyukák és rajtuk keresztül született gyermekük célzott támogatásban részesülhessenek, ezzel is éreztetve a családokkal a közösségünk szeretetét és megbecsülését.

A program önkormányzati koordinálásában rajtam kívül Nyárs Hajnalka alpolgármester asszony valamint Bajók Józsefné képviselő asszony, a Gazdasági és ügyrendi bizottság elnöke vesz részt, hogy az általam polgármesterként vezetett Devecseri Védőnői Szolgálattal egyeztetve állítsuk össze és adjuk át a babacsomagokat városunk legifjabb polgárai számára, és támogatókat, szponzorokat kutassunk fel, és nyerjünk meg kezdeményezésünkhöz.
Szeptemberben kilenc, októberben négy devecseri baba jött világra. Nekünk, közösségünknek ők a legnagyobb ajándék.
Részükre november végén szeretnénk átadni önkormányzatunk ajándékát.

Devecser, 2019. november 21.

                                                         Baráti üdvözlettel:
                                                                                       Ferenczi Gábor
                                                                                Devecser város polgármestere

Szerzőről