Értesítés

Létrehozás: 2020. May. 29. - 12:23

KEDVES DEVECSERI SZÉPKORÚAK!

Magyarország kormánya a koronavírus-járvány második szakaszában új védelmi intézkedéseket hirdetett meg 2020. május 18-tól , melynek értelmében vidéken is újabb enyhítések léptek életbe. A koronavírus nem tűnt el, ezért továbbra is szükséges bizonyos intézkedések betartása. Ilyenek az alábbiak:

  • Az egész országban érvényes, hogy az egy háztartásban élők kivételével mindenki köteles a másik embertől lehetőleg 1,5 méteres védőtávolságot tartani.
  • Az üzletben történő vásárlás, illetve a tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszköz (például orvosi maszk, sál, kendő) viselése továbbra is kötelező.
  • A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, a parkok és a szabadtéri játszóterek látogathatóak.
  • A 65 éven felüliek továbbra is 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerüzleteket, a drogériákat és a gyógyszertárakat, a 65 éven aluliak pedig az ezen kívüli időszakban.
  • A szolgáltatások bárki által szabadon igénybe vehetők, a szolgáltatást nyújtó üzletek szintén nyitva tarthatnak korlátozás nélkül.
  • Istentiszteletek és misék megtarthatóak , polgári házasságkötés és temetés szintén.

Önkormányzatunk önkéntesek segítségével a  2020. március 16-i veszélyhelyzet kihirdetése óta végezte  azon 70 év felettiek , krónikus betegek, karanténban lévők ellátását , akik vállalták, hogy a járvány időszaka alatt nem mozdulnak ki otthonukból, s ezt a szolgáltatást írásban igényelték.

Ezt  az ellátást, 2020. június 1-jével megszüntetjük. Kérjük, aki krónikus betegsége miatt továbbra is igényelné a segítséget, írásban jelezze Ihászné Szabó Katalin helyi képviselőnek / 8460 Devecser Deák tér 1. Polgármesteri Hivatal /

KÉRJÜK,VIGYÁZZANAK TOVÁBBRA IS MAGUKRA, TARTSÁK BE A HATÁLYOS RENDELKEZÉSEKET!

Ferenczi Gábor sk.
polgármester
Devecser Város Önkormányzata

Szerzőről