Lakossági tájékoztató legfrissebb

Létrehozás: 2020. Apr. 25. - 08:50

Kedves Devecseriek!

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a járványügyi felettes szerv mai tájékoztatása alapján Devecser városában az eddigi háromról öt főre nőtt azon személyek száma, akiknél karantént rendelt el a hatóság. Az érintett háztartások száma pedig az eddigi kettőről négyre módosult.

Mint ahogyan arról két nappal ezelőtt már hírt adtam, egy fő tért haza az ajkai kórházból, ahol sajnos vírusfertőzés miatt szorult ellátásra. Jelenleg otthonában lábadozik, ahol közeli hozzátartozójával együtt karanténban vannak.

Egy másik személynél tünetei alapján fertőzésgyanút jelzett háziorvosa, nála emiatt rendeltek el karantént, de mindmáig nem mutatható ki nála a COVID-19 vírus.

Az újabb két hatósági házi karantén elrendelésének az oka pedig az, hogy az erintett személyek fertőzött területekről tértek haza.

Valamennyi karanténnal érintett ingatlannál Vörösné Soós Ágnes jegyző asszony és Nyárs Hajnalka alpolgármester asszony ma ellenőrizték a karantént jelző úgynevezett "piros lap" meglétét.

Kedves Devecseriek!

Tisztelettel kérem Önöket, hogy tartsák be a hatályos intézkedéseket mind a kijárási korlátozás, mind pedig az óvintézkedések vonatkozásában.

A közintézményeink, a használtcikkpiac valamint játszótereink a továbbiakban is zárva tartanak a személyes kontaktusok minimalizálása, ezzel a fertőzésveszély csökkentése érdekében.

A közterületeken való tartózkodás és a kereskedelmi egységek látogatása csak a jogszabályok betartása mellett lehetséges.
A csoportos közterületi tartózkodás, valamint a játszóterek látogatása szigorúan tilos, melyet a rendőrség és a polgárőrség munkatársai fokozottan ellenőriznek.

A rendőrség helyszíni bírságot vethet ki és eljárást indíthat a rendelkezések megszegőivel szemben, amire sajnos a rendőrség tájékoztatása szerint a közelmúltban számos alkalommal sor került.

Felhívom figyelmüket, hogy a Makovecz-lakóparki játszóteret valamint a szintén lezárt labdarúgópályát illegálisan és csoportosan használókat, valamint ugyanezen játszótéren a behatoló szemetelőket és a rongálást jeleztem a devecseri rendőrőrsparancsnok felé. Az elkövetők beazonosítása térfigyelőkameránk segítségével folyamatban van.
A Devecseri Rendőrőrs valamint a Devecseri Polgárőrség áldozatos munkáját ezúton is köszönöm!

Kérem, hogy háztartásonként a továbbiakban is legfeljebb egy fő intézze a napi szükségletek biztosításához szükséges beszerzéseket.
Amennyiben idős, beteg vagy mozgásában korlátozott személy ellátásáról családja nem tud gondoskodni, önkormányzatunk továbbra is segítséget nyújt.

A kereskedelmi egységek, szolgáltatók látogatása alkalmával viseljenek maszkot.
Amennyiben valamilyen oknál fogva nem részesültek az önkormányzatunk által biztosított mosható maszkokból, vagy plusz darabra, esetleg cserére lenne szükségük, hivatalos elérhetőségeinken jelezhetik igényüket.

Felhívom szíves figyelmüket, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt országos és helyi szabályok mellett a továbbiakban is érvényben van a közösségi együttélés szabályairól szóló helyi rendeletünk.
A rendkívüli helyzet nem azt jelenti, hogy egyes személyek magatartásukkal zavarhatják a lakókörnyezetükben élőket.

A közelmúltban megszaporodó hulladéklerakások miatt mezőőreink valamint a rendőrség fokozottan ellenőrzik az illegális külterületi hulladékelhelyezést is. Két esetben is sikerült beazonosítani az elkövetőket, akik a rendkívüli helyzetben megoszló figyelmet kihasználva hulladékot helyeztek el például a temető feletti úton. Ellenük eljárás indult.

Tisztelettel kérem, hogy tartsák be a hatályos óvintézkedéseket, és a továbbiakban is ügyeljenek a rendszeres fertőtlenítésre és kézmosásra.

Hivatalos felületeinken a továbbiakban is naprakészen tájékoztatjuk Önöket minden rendkívüli fejleményről.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Devecser, 2020. április 24.

Együttműködésüket megköszönve,
üdvözlettel:

Ferenczi Gábor
Devecser polgármestere

Szerzőről