Lezárult a TÁMOP 3.1.4 -12/2-2012-0633 számú projekt

Létrehozás: 2015. Aug. 31. - 18:13
Innovatív Iskola Devecserben

Lezárult a Devecseri Gárdonyi Géza Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában a TÁMOP 3.1.4 -12/2-2012-0633 számú projekt, melynek célja az iskolai tehetséggondozás fejlesztése volt elsősorban a labdarúgás területén. A projekt a Széchenyi 2020 terv keretében valósult meg 132 millió Ft támogatási összeggel.

A nagyszabású innovatív program 2013. július 1-től 2015. augusztus 31-ig tartott. A megvalósulás időszakában az iskola tanulói tehetségfejlesztő, képességeket kibontakoztató, élményszerű programokban részesültek:
• 5 korcsoportban közel 100 tanuló heti három Coerver-módszer szerinti labdarúgás edzésen fejleszthette tudását, melyhez 4 sporttábor, 10 sportkirándulás, 2 családi sportnap és sportkonferencia is kapcsolódott. A résztvevő tanulók sportfelszerelést – ruházatot, eszközöket - kaptak. A program a magyarországi iskolák közül elsőként Devecserben valósult meg.
• 12 szakkör tevékenységében vehettek részt a diákok, melynek tematikája széleskörű volt: a gasztronómiától kezdve a zenei hagyományokon keresztül egészen az információs eszközökkel támogatott angol nyelvi tehetséggondozásig.
• 4 egészségnap, 4 hagyománnyá tehető nap /pl. játéknap, kalandtúra, művészeti fesztivál/ valósult meg, sor került idegen nyelvi témahetekre, roma életmóddal foglalkozó napokra, ökotáborozáson vett részt 60 tanuló.
• Megújult az iskola honlapja.
• A pedagógusok nagyszámú szakmai továbbképzésen vettek részt.

A program céljaként megjelölt tehetségfejlesztés megvalósult, minden tanuló lehetőséget kapott arra, hogy érdeklődési körének megfelelő, újszerű, élményt adó tevékenységi területeken próbálja ki magát, vagyis „Itt mindenki labdába rúghatott”. A programoknak közösségépítő, a szülőkkel, családokkal szorosabb kapcsolatot kialakító hatása is volt. Az iskolai innováció eredményeként a tanulók szerethető környezetben igényes, értékes tevékenységekben aktívan vehettek részt.
Az innovatív iskola Devecserben c. TÁMOP 3.1.4 -12/2-2012-0633 számú projekt 132 080 030 Ft összegből valósult meg, amit az Európai Unió és a Magyar Állam nyújtott.
A projektről bővebb információt a www. devisuli.hu oldalon olvashatnak.

A kedvezményezett elérhetősége:
Devecseri Gárdonyi Géza Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
8460 Devecser, Várkert 1.
E-maill: klik.devecseratgmail.com
www.devecser.net
devisuli.hu
www.gardonyi-devecsersulinet.hu

 

Szerzőről

DVTV