Rendkívüli Lakossági tájékoztatás

Létrehozás: 2020. Sep. 30. - 10:11

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy városunkban a járványügyi felettes szervtől beérkezett hivatalos értesítések összesítése alapján jelenleg 10 fő áll hatósági megfigyelés alatt.

A mai nappal bezárólag 1 fő van elkülönítve pozitív eredményű teszt miatt. 7 személy esetében azért került sor hatósági karantén elrendelésére, mert fertőzött személlyel kerültek szoros kontaktba a közelmúltban. 2 fő pedig ún. veszélyeztetett területről érkezett haza Devecserbe.

Felhívjuk szíves figyelmüket a jelenleg hatályos kormányrendeletek alapján a maszkviselési szabályok betartására.

Kötelező a maszk viselése tömegközlekedési eszközökön, illetve minden olyan helyiségben, ahol tömegközlekedési eszközre várakoznak. 

Kötelező a maszk viselése továbbá a kereskedelmi egységekben, szociális és egészségügyi intézményekben, oktatási-köznevelési intézményekben, közművelődési intézményekben (könyvtár, művelődési ház), közigazgatási szervek ügyfelei részére (polgármesteri hivatal, járási hivatal), minden olyan helyiségben, amelyben ügyintézés céljából ügyfélfogadás zajlik.

A köznevelési és szakképzési intézménybe 2020. október 1-től az ott dolgozó ill. az intézménybe járó gyermek és fiatal, csak abban az esetben léphet be, ha testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket, illetve nincs elkülönítve a többi gyermektől ill. tanulótól.

Kérjük a hatályos óvintézkedések és higiéniai előírások betartását!

Devecser, 2020. szeptember 30.

Vörösné Soós Ágnes sk. jegyző                                      Ferenczi Gábor sk. polgármester

Szerzőről