Tűzoltóautót kaptak a devecseri önkéntes tűzoltók

Létrehozás: 2017. Sep. 30. - 11:18

Szeptember 13-án érkezett haza Svájcból a Devecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület adományba kapott tűzoltó fecskendője.

A gépjárművel városunk egyesülete, országos szinten is a legfelszereltebbek közé tartozik az önkéntesek között, amit a hivatalos átadási ünnepségen Ferenczi Gábor polgármester is megerősített.

Hangsúlyozta továbbá, hogy Devecsernek önerőből, központi segítség nélkül, a közeljövőben nem lett volna lehetősége beszerezni egy ilyen gépjárművet, melynek különlegessége, hogy porral, habbal és vízzel is olt. A polgármester beszámolt arról, hogy dr. Staudt Gábor országgyűlési képviselő, a Magyar Parlament svájci-magyar baráti tagozatának tagja hívta fel figyelmét arra, hogy egy svájci felajánlás megoldhatja a problémát.

Az ünnepségen jelen volt a felajánló John McGough, aki elmondta, a svájciaknak vérében van a segítségnyújtás, büszke arra, hogy olyan országból származik, mely híres arról, hogy évszázadok óta más nemzeteken segít. A feleségem magyar, két fiúnk van, a családomat szeretném megköszönni Magyarországnak ezzel a 280 millió forint értékű felajánlással – mondta John McGough. Staudt Gábor örömét fejezte ki, hogy a svájci–magyar baráti tagozat segíteni tudott, hogy a politika épített. Úgy véli, hogy a politikusok feladata nem lehet más, mint segíteni a gazdaságot, a civil életet, továbbá az eredményes külkapcsolatok létrejötte érdekében összehozni embereket, mert amennyiben ezek adottak, a helyi közösségek minden mást meg tudnak oldani a saját eredményességükért.


A Devecseri ÖTE elnöke, Varga Tamás arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az adományba kapott fecskendővel jelentős mértékben javul az egyesület felszereltsége, ami szükséges is, hiszen évente 35-40 káreset felszámolásában működnek közre, gyakorlatokon vesznek részt intézményekben, valamint a város területén.

Az amerikai alapítású Standard Oil képviseletében megjelent Hanula Ferenc megerősítette, hogy a cég vállalja az egyesület 32 éves Csepel gépjárművének fenntartási költségeit, - beleértve az üzemanyag ellátását is - garázst biztosít, átvállalja az egyesület éves működési költségének egy részét, cserébe az ÖTE segíti a cég munkáját. Kiemelte továbbá, hogy cégüknek fontos a hosszútávú, korrekt kapcsolat kialakítása a településekkel, így Devecserrel is, ezért nagy öröm volt számára, hogy az előzetes egyeztetések során, a jogszabályok útvesztőjében azt az utat keresték a felek, amely előre visz.

Nyárs Hajnalka

Szerzőről

DVTV