Sajtóközlemény

Létrehozás: 2021. Jan. 06. - 15:04

Sajtóközlemény

BEFEJEZŐDÖTT A SÜMEG ÉS DEVECSER JÁRÁSI FOGLALKOZTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉSEKET CÉLZÓ PROJEKT

 

Sümeg Város Önkormányzata által vezetett konzorcium „Helyi foglakoztatási együttműködések Sümeg és Devecser járásokban” című, TOP-5.1.2-15-VE1-2016-00002 kódszámú pályázata 450 millió Ft vissza nem térintendő uniós támogatást nyert el egy széleskörű foglalkoztatási partnerség, valamint képzési és foglalkoztatási programok megvalósítása céljából. A Támogatási Szerződés aláírására 2017. január 30-án került sor.

Sümeg Város Önkormányzata, Devecser Város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Kormányhivatal által alkotott konzorcium célja az volt, hogy a foglalkoztatás területén érdekelt felek összehangolják a foglalkoztatási és humánerőforrás-fejlesztési elképzeléseiket és közös megoldásokat keressenek a járások munkaerőpiaci problémáira.  A projekt megvalósítási területe Sümeg járás 21, illetve Devecser járás 28 településének a közigazgatási területére terjedt ki és hozzájárult a népességmegtartó erő, az életminőség és az üzleti környezet javításához, a helyi gazdaság erősödéséhez.

A projekt közvetlen célcsoportját az álláskereső és az inaktív személyek, illetve a potenciális munkaadók alkották. A Sümeg-Devecser Foglalkoztatási Paktum célkitűzése a keresletnek megfelelő munkaerő biztosítása, a Sümegi és Devecseri járásban munkát vállalni szándékozó, álláskereső hátrányos helyzetű személyek és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének támogatása volt.

A program keretében a helyi munkaerő-igényekből kiindulva képzési-foglalkoztatási programok valósultak meg, melyek hozzájárultak a munkaerőpiac bővítéséhez, a hátrányos helyzetű inaktív és álláskereső személyek képzéséhez és munkába állásához.

A projekt szakmai eredményei:

A Veszprém Megyei Kormányhivatal 2017. szeptember 15-én kezdte meg a projekt szakmai megvalósítását, a célcsoport bevonását, a foglalkoztatási támogatások megítélését.

A foglalkoztatási paktum keretében 300 fő álláskereső bevonására került sor, az álláshoz jutók száma 229 fő, melyből a támogatás után hat hónappal állással rendelkezők száma 76 fő. A projekt során összesen 160 munkáltató részesült támogatásban.

A program keretében 17 fő sikeresen befejezte a munkaerőpiaci képzést, melynek célja az egyének munkaerőpiacon való elhelyezkedésének elősegítése.

 A projekt 2020. december 31-én lezárult.

Bővebb információ a projektet érintően a www.sdpaktum.hu  oldalon található.

Szerzőről