1956-ra emlékeztek- városi megemlékezés képekben

Létrehozás: 10/25/2018 - 10:32

Az 1956. október 23-i forradalom előtt tisztelgő városi ünnepséget a hagyományokhoz híven a művelődési ház színháztermében rendezték meg.
Az eseményre a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar által játszott zeneművek hangjaira gyülekeztek az emlékezők. A színházteremben a megjelenteket Szente - Takács Anna igazgató köszöntötte, külön tisztelettel Bereczky Nórát, a Járási Hivatal vezetőjét, Ferenczi Gábor polgármestert, az önkormányzat két alpolgármesterét és a megjelent képviselő - testületi tagokat, valamint intézményeinek megjelent vezetőit. Továbbá tolmácsolta Dr. Kovács Zoltán térségi országgyűlési képviselő ünnepi üdvözletét.
Sajó Sándor szívbemarkoló gondolatával kezdte Ferenczi Gábor, Devecser város polgármestere - a rendezvény szónoka - ünnepi gondolatainak sorát, melyben az 56-os események magyarságra gyakorolt érzelmi hatását fejtette ki. A helyi általános iskola diákjai "Emlékeim 56-ról" címmel irodalmi összeállítással tisztelegtek a forradalom hőseinek emléke előtt. A megható műsort Szabó Adrienn tanárnő irányításával tárták a közönség elé. A városi megemlékezés koszorúzással zárult. A menet az 56' - os emlékehelyekhez, a Deák - téri, Tirnován Ari Vid alkotta szoborhoz, a Járóka Attila kőfaragó készítette itteni, valamint a Gárdonyi Géza Álatlános Iskola falán lévő emléktáblához. A méltó megemlékezésen az önkormányzat, a helyi párt szervezetek és egyesületek, nyugdíjas klubok, lakóközösségek képviselői helyezték el a koszorúikat a tisztelet jegyében. A megemlékezés a várkastély udvarában lévő emléktábla megkoszorúzásával ért véget.