Advent második lángja városunkban

Létrehozás: 12/11/2018 - 09:47

December 9-én, vasárnap a városi adventi
koszorú második gyertyájának meggyújtása alkalmából Szente-Takács Anna igazgatónő köszöntötte az ünnepi díszbe öltözött téren megjelent lakosságot, akik ismételten szép számmal jöttek megtekinteni, és másokkal közösen átélni a várakozás örömteli pillanatait.
Az ünnepségen Bakos Petra és Bakos Noémi szavalata vitt melegséget a szívekbe. A reményt szimbolizáló második gyertyát Nyárs Hajnalka képviselő asszony, Bakos Petra és Bakos Noémi gyújtották meg. Azt mondják, ez a gyertya a hittel kéz a kézben jár, ezért is követi ilyen hamar az adventben. A korábban fellobogott hit gyertyája, amely az első fénysugarakat gyújtotta, most a remény lángjának megmutatkozásával társra talált a várakozásban.
A gyertyagyújtást követően a Városi Művelődési Házban került sor a karácsonyi süteményverseny eredményhirdetésére.
A versenyre 6 résztvevő nevezett, mindannyian emléklapot kaptak.
A háromtagú zsűri, Bognár Ferencné alpolgármester, Nyárs Hajnalka és Baráth Szilvia képviselő asszonyok döntése alapján az I. helyezett: Kurdi Lászlóné – Mézes krémese, II. helyezett: Stall Istvánné – Zsuzsi mama süteménye, III. helyezett – Horváth Gáborné Meggyeserdő szelet süteménye lett. A zsűri különdíját, a csodálatos karácsonyi muffinok alkotója, Koller Lászlóné kapta. Az ajándéktárgyakat Devecser Város Önkormányzata biztosította. Az eredményhirdetést követően a Magyar Vöröskereszt forralt borral és kaláccsal látta vendégül a megjelenteket. Természetesen, a szervezők a legkisebbekről sem feledkeztek meg, hiszen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából délutántól látogathatták a kézműves kuckót, ahol különféle technikákkal készíthették el karácsonyt idéző munkadarabjaikat.