Juhász- és Pásztorkutya CAC Kutyakiállítás – Devecser – 2018. aug

Létrehozás: 09/27/2018 - 15:43

A Bakonyerdő Zrt. és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége 2018. augusztus 18-ára Juhász- és Pásztorkutya CAC kiállítást hirdetett.
A kiállítás Devecserben a Bakonyerdő Zrt. Sárosfői Vadászházában került megrendezésre, melynek fővédnöke Dr. Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos volt.
A Juhász- és Pásztorkutyák CAC kiállítására nevezhető volt minden olyan kutya, amely valaha az állatok terelésével, illetve őrzésével kapcsolatos munkát végzett.
A kiállítás megrendezése már hagyományosnak számít Devecser város életében. Az első ilyen jellegű kiállítást 1999-ben rendezték, akkor még jóval kevesebb fajta volt nevezhető, mint a mai időkben. Ma már közel 40 fajta kiváló egyedei vonulhatnak fel ezen a kiállításon. A 2000-es évek elején 6 évig nem rendezték meg ezt a rangos seregszemlét, majd 2009-ben került sor újból e kiállítás megrendezésére. A speciális kiállításra minden évben egyre több kiállító érkezik.
A rendezvényt Varga László a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg.
Az idei évben 176 ebet regisztráltak. A rendezők nemcsak a kutyatulajdonosokra gondoltak, hanem családtagjaikra is, ezért számos kísérőprogrammal készültek. A gyerekeknek volt játszóház, népi fajátékok, a délután folyamán kutyás bemutató. Az esemény rendhagyónak számító programeleme Döme Zsuzsa írónő könyvbemutatója volt.