A meghitt megemlékezésért

Létrehozás: 2016. Oct. 28. - 12:36
Közeleg Mindenszentek és a Halottak napja, amikor a temetőkben felkeressük elhunyt szeretteink sírjait.
 

A készülődés már október második felében elkezdődik, a piacok zsúfolásig megtelnek a koszorú és virágárusokkal. Aztán ahogy közeledik november elseje, egyre többen lesznek a temetőkben, a sírkertek környékén pedig megtöbbszöröződik a parkoló gépkocsik száma.
Sajnos ebben a nyüzsgésben nem mindenki a megemlékezésre és a Halottak napjára készül, kiváló alkalom lehet ez az alkalmi tolvajoknak, zsebtolvajoknak a piacokon, buszokon és a temetőkben is.
Kérjük fokozottan ügyeljenek arra, hogy pénzüket, irataikat kabátjuk, táskájuk belső zsebében, vagy egyéb, mások számára nehezen hozzáférhető helyen tartsák. A bankkártyájukat soha ne tárolják együtt a PIN kóddal!
Mielőtt felkeresnék szeretteik sírjait, győződjenek meg arról, hogy gépjárművüket, kerékpárjukat gondosan lezárták. Értéket ne hagyjanak az autóban, és lehetőleg a kijelölt, őrzött, kivilágított parkolókat vegyék igénybe. Külön felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a padra, síremlékre helyezett táskájukat, egyéb értéket soha ne hagyják felügyelet nélkül, vagy őrizetlenül miközben a sírt rendezik, vagy csak éppen elmentek vízért, vagy a hervadt virágokat kidobni.
Természetesen a Veszprém megyei rendőrök idén is megkülönböztetett figyelmet fordítanak a kegyelet napjaira, megteszik a szükséges bűnmegelőzési intézkedéseket és fokozott jelenlétet biztosítanak a temetők környékén. Azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozott odafigyelésüket, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!

 

Szerzőről

DVTV

Még több hír

2024. jan. 25.
2024. jan. 25.
2023. dec. 21.
2022. szep. 26.
2021. feb. 04.