"Csíz a csupasz körtefán... "- Madarak és fák napja

Létrehozás: 2017. May. 25. - 21:21

Természetismeret versenyt hirdetett a Devecseri Városi Könyvtár az alsó tagozatosok számára a Madarak és fák napja alkalmából "Csíz a csupasz körtefán..." címmel 2017. május 24-én.

A 12 rendkívül elszánt és felkészült 3-3 fős csapat minden tudását és ügyességét bevetette a játékos feladatok megoldásában. Szellemi fejtörők között megoldottak totót és keresztrejtvényt, keresgéltek elrejtett madárneveket, találós kérdésekből madarakra ismertek. Ügyességi feladatokban bizonyíthatták, milyen ügyes madáranyókák lennének, akik madárfiókákat "etettek" fagolyókkal, bekötött szemmel feltűzték a páva tollát (néha bizony szegény madárka bóbitát kapott, nem farktollat), és megismerkedtek a pelikánok nehéz életével, amikor a tóból gumicsizmában horgászták ki a vacsorára való halat.
Ahogy minden verseny, vetélkedő során elhangzik, hisszük is, hogy elsősorban a játék, a szórakozás és az együttlét volt a fontos most is. Azonban nem maradhatott el az eredményhirdetés sem, hiszen a jók között mindig vannak legjobbak.
1. helyen végzett a Kelepelők csapata (4. a - Nagy Laura, Szalai Emília, Orbán Bianka), 2. helyezett lett a Természetbúvárok (4. b - Bakos Petra, Bakos Réka, Almási Szofi), a dobogó 3. fokára a Csicsergők csapata léphetett (4. b - Kiss Alexandra - Cseh Dzsenifer - Bakos Noémi).
Rajtuk kívül velünk játszottak még a Baglyok, a Fecskék, a Fülemülék, az Erdőkerülők, a Gondolkodó Cinegék, a Harmatfű csapata, a Szárnyaló Mókusok és a Tölgy csapata és a Villámok is.

Szerzőről

DVTV