Devecseri városi gyereknap 2016

Létrehozás: 06/20/2016 - 12:37

Igazi csemegét kínált a 2016. május 29-én a devecseri Sportpályán és környékén rendezett Gyereknap, ahol változatos programok, elfoglaltságok várták a látogatókat, és még az időjárás is kedvezett a szórakozásnak.

Az „aprók” ünnepén, Ferenczi Gábor polgármester köszöntötte a népes gyereksereget. A rendezvény mazsorett bemutatóval vette kezdetét, a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI lelkes lányainak előadásában. A kihívásra éhes gyerekek játékos ügyességi sportversenyeken vehettek részt az iskola szervezésében. A bátor jelentkezők a kerékhajtás, célba dobás, rönkhajítás, sodrófahajítás, zsákban futás, foci, kötélhúzás, váltóverseny terén bizonyították be rátermettségüket. A legjobbak jutalomban részesültek.
Akik kedvet éreztek eljutni a varázslatok világába, számukra kiváló szórakozást kínált Varga Bence Art-díjas bűvész előadása. A délután folyamán íjászbemutató nyújtott különleges, látványos kikapcsolódást. A kedvcsináló után, bárki meggyőződhetett koncentráló képességének, önfegyelmének eredményességéről, mikor magához ragadta az íjakat.
Molnár Orsolya saját és ismert dalok feldolgozásaiból összeállított interaktív koncerttel igazi buli hangulatot varázsolt, ahol fontos szerepet kapott a tánc, a közös éneklés, a móka, és a kacagás.
Nagy szenzáció volt a gyerekeknek a rendőrautó és tűzoltóautó megtekintése. A gyerekek szívesen időztek a járművekben, a Devecseri Rendőrőrs valamint a Devecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársainak vezetésével.
Az arcfestés, a légvár, a kézműves foglalkozások is nagy sikert arattak a megjelentek körében, melyeket a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselői biztosítottak.
Jó volt látni az önfeledten játszó gyerekeket és az egy napra gyerekké változott felnőtteket!
Jó hangulatú napot tudhatnak maguk mögött az ünnepeltek és a szervezők.