augusztus 2016

Érdemjelet kapott munkája elismeréseként

Létrehozás: 2016. Aug. 31. - 11:43

Belügyminiszteri Szent György Érdemjelet kapott Vers János rendőr főtörzsőrmester, a kertai körzeti megbízotti csoport csoportvezetője kimagasló szakmai munkájáért 2016. augusztus 20-i állami ünnepünk alkalmából. A körzeti megbízott 2016. augusztus 23-án a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság állománygyűlésén vehette át az érdemjelet, melyet dr. Töreki Sándor rendőr főkapitány elismerő oklevele is kísért.

Tájékoztatás autóbusz menetrend változásáról

Létrehozás: 2016. Aug. 31. - 10:58

Tisztelt Lakosság !

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a járási menetrendi egyeztetésen elhangzott észrevételeinket az Északnyugat-Magyarországi Közlekedésszervező Iroda elfogadta és a városunk kérésére 2016. szeptember 1-től a 7942/723 és 724 sz. autóbusz járatok (Pápa-Dabrony-Tapolca-Révfülöp autóbusz vonalon) megállnak a Devecser, újtemető elnevezésű megállóhelyen.

A menetrend-kivonat a mellékletben olvasható.

Devecser, 2016. augusztus 31.

Tisztelettel:

Ferenczi Gábor
polgármester

Megvan a Somló-vidék legszebb lánya

Létrehozás: 2016. Aug. 28. - 16:05
Miss Somló Szépségverseny gálaest (fotó: Nagy Balázs)

2016. augusztus 27-én este 7 órakor, a megtelt színházteremben minden megjelent arra várt, hogy végre eldőljön, melyik hölgy nyeri el a Somló-vidék legszebb lánya címet. Az egybegyűlteket Kara László moderátor köszöntötte, majd a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar rézfúvós kvintettje latin dallamokkal alapozta meg a hangulatot.

Somlói Juhfark Ünnep

Létrehozás: 2016. Aug. 25. - 20:34

A sétáló kóstoló a borkedvelők egyik legkedveltebb műfaja. Nagy előnye, hogy egyszerre, egy helyen érhető el sok pince több érdekes bora, ami egyrészt különleges élmény, másrészt praktikus is. Könnyű összehasonlítani a kóstolt tételeket, nagyon sok hiteles borkészítővel ismerkedhetünk meg egyszerre, kérdezhetünk, beszélgethetünk, újrakóstolhatunk, és még a szervezést és az utazgatást is megspórolhatjuk magunknak. Sokfajta sétáló kóstoló létezik, de a legérdekesebb az, amelyiket ott rendezik, ahol a bemutatott borok megszülettek.

Iskolakezdés - Fontos információk

Létrehozás: 2016. Aug. 25. - 16:42

-8 órakor kezdődik a tanévnyitó ünnepség.
-A tanévnyitón a megjelenés kötelező!
-Mindenki hozzon váltóruhát, amit a gyerekek az ünnepség után viselnek!
-A 2-8. évfolyamon évnyitó után kerül sor a tankönyvek kiosztására.
-Az első osztályosok szüleinek szeptember 1-jén délután 15 órakor
szülői értekezletet tartanak a tanító nénik. Ők a tankönyveket is ekkor vehetik át.
-Az első osztályosok csütörtökön és pénteken 14 órakor mehetnek haza.

Oldalak