Egészségdélután Devecserben

Létrehozás: 2015. Nov. 30. - 10:16

2015. november 19-én immár második alkalommal szervezett a város Egészségdélutánt a lakosság számára ingyenes szűrővizsgálatokkal, előadással. 

A délután programja a művelődési ház előtti megnyitóval kezdődött. A megjelenteket köszöntötte Ferenczi Gábor polgármester és Ármai Károly, a Devecser és Térsége Cukorbeteg Egyesület elnöke. Megkoszorúzták az Életfát, mely a világon ez egyetlen ilyen jellegű diabétesz emlékmű. Ezt követően szűrővizsgálatokon - vércukor- és vérnyomásmérés, érszűkület-vizsgálat, hallásvizsgálat - vehettek részt az érdeklődők. Zsúfolásig megteltek a termek, sokan voltak kíváncsiak egészségügyi állapotukra. Közel hatvan volt a regisztrált vizsgálatok száma. 17 órától dr. Horváth István orvos-biológus, MTA Doktor tartott előadást Megelőzhető és gyógyítható az érelmeszedés címmel a több mint 200 megjelentnek. Köszönetünket fejezzük ki a rendezvény támogatóinak: a Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás
 

Egészségfejlesztési Irodájának (dr. Gaál Edit irodavezetőnek és Ferencz Pálné dietetikusnak), hogy biztosították az ingyenes szűrővizsgálatokat; a Polus Coop Zrt-nek az ételkóstolási lehetőségért, valamint Horváth Gabriellának, az ajkai H-Ear Kft. részéről az ingyenes hallásvizsgálatok elérhetővé tételéért. A rendezvényen jelen volt a Di-Care Zrt. területi képviselője, aki szintén koszorút helyezett el az Életfánál.

 

 

Szerzőről