november 2015

Egészségdélután Devecserben

Létrehozás: 2015. Nov. 30. - 10:16

A délután programja a művelődési ház előtti megnyitóval kezdődött. A megjelenteket köszöntötte Ferenczi Gábor polgármester és Ármai Károly, a Devecser és Térsége Cukorbeteg Egyesület elnöke. Megkoszorúzták az Életfát, mely a világon ez egyetlen ilyen jellegű diabétesz emlékmű. Ezt követően szűrővizsgálatokon - vércukor- és vérnyomásmérés, érszűkület-vizsgálat, hallásvizsgálat - vehettek részt az érdeklődők. Zsúfolásig megteltek a termek, sokan voltak kíváncsiak egészségügyi állapotukra. Közel hatvan volt a regisztrált vizsgálatok száma. 17 órától dr.

Szarvasmarha és sertésvágó üzem átadása Devecserben

Létrehozás: 11/27/2015 - 14:11

Az Agró-Bos Szarvasmarha tenyésztő Kft. „Szarvasmarha és sertés feldolgozó üzem kialakítása” elnevezésű projekt bemutatására invitálta az érdeklődőket, akik szép számmal vettek részt a rendezvényen. A projektet, Kiss Balázs a cég ügyvezetője mutatta be. A nemzeti színű szalag átvágását követően az érdeklődők megtekinthették az üzemet, majd lehetőség nyílt frissen vágott marhahús vásárlásra, illetve marhapörkölt kóstolásra is.

Márton nap az iskolában

Létrehozás: 11/27/2015 - 14:08

Az általános iskolában a hagyományokhoz híven Márton napi projektet szervezett az a nyelvi munkaközösség, ahol az iskola apraja-nagyja megmutatta rátermettségét a versmondás, kvízfejtés, éneklés, népi játékok, ügyességi feladatok területén. A gyerekek sok ismerettel és élménnyel gazdagodhattak. A jó hangulatú rendezvény idén is a nagy érdeklődést övező lámpás felvonulással zárult.

Hagyományápoló délután Devecserben

Létrehozás: 11/27/2015 - 14:07

Az „Ember és környezet a néphagyományban” programsorozat záró rendezvényét tartották a művelődési házban.  A művelődési ház előtti téren a gólyalábasok produkciója megnevettette és lenyűgözte a közönséget. A produkció után a szervezők mindenkit vendégül láttak házi süteményekkel és üdítővel. A vállalkozó szelleműek   az előtérben táncra is perdülhettek a Zagyva Banda dallamaira, vagy kipróbálhatták a vesszőfonást, a rongybabakészítést, valamint a bőrözést is. A rendezvény fővédnöke, Kovács Norbert „Cimbi” volt.
www.devecsertv.hu

Oldalak