Felhívás óvodai beiratkozásra

Létrehozás: 2020. Apr. 07. - 22:31

Óvodai beiratkozás a 2020/2021-es nevelési évre!

KEDVES SZÜLŐK!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától (2020. szeptember 1-jétől) legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezett.
A koronavírus terjedése okán
kihirdetett veszélyhelyzet miatt a 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai beiratkozások során a köznevelésért felelős miniszter határozata alapján javasoljuk, hogy a szülők óvodánkkal egyeztetve a következőképpen járjanak el:

Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, akkor ezt a szándékát – a körzetes óvoda nevének és címének megjelölésével – elektronikus úton, telefonon jelezze az általa választott óvoda vezetőjének 2020. április 17-ig.
Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy kötelező felvételt biztosító óvodánk 2020. április 21-ig hivatalból automatikusan felveszi a körzetébe tartozó azon gyermeket, akivel kapcsolatosan nem érkezett jelzés arról, hogy más óvoda felvette. Óvodánk körzetébe tartozó települések: Devecser, Pusztamiske, Borszörcsök, Kolontár. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül majd sor. Ha tehát a szülő olyan óvodába szándékozik beíratni a gyermekét, amely egyébként is a kötelező óvodai felvételt biztosítja a számára, akkor nincs szüksége intézkedésre óvodánk felé, az ilyen gyermekekre számítunk, és a férőhelyet biztosítjuk számukra a szülő külön jelzése nélkül is.
Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy legalább telefonon vagy e-mailben vegyék fel a kapcsolatot óvodánkkal az ilyen esetekben is, és tájékoztassák a szülői szándékról, hogy a körzetes óvodába kívánják beíratni gyermeküket.

A kötelező felvételt biztosító óvoda a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. április 30-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjét.

A koronavírus-járvány miatt a Kormány által kihirdetett országos veszélyhelyzetben az óvodai beiratkozás kapcsán kérem a kedves szülőket, hogy elsősorban a telekommunikációs eszközök segítségével (telefon, internet) tájékozódjanak óvodánk beiratkozási rendjéről, hogy gyermekük beiratkozása személyes találkozás nélkül milyen formában tehető meg.

Továbbá ugyanezt kérem a gyermeküket Mini-Bölcsődénkbe beíratni szándékozó szülőktől is!

Óvodánk elérhetőségei, e-mail cím: devioviatfreemail.hu, tel: 06/20/200-3820.
 

Köszönjük együttműködésüket!

Szeretettel várjuk a leendő bölcsiseket és ovisokat!

Tisztelettel: Lennerné Pál Szilvia s.k.

óvodavezető

 

Devecser, 2020. 04. 07.

CsatolmányMéret
PDF ikon felhivas_ovodai_beiratkozasra.pdf332.82 KB

Szerzőről

DVTV