október 2017

Méltó megemlékezés elhunyt szeretteinkről

Létrehozás: 2017. Oct. 31. - 14:44

Veszprém megyében mindenszentek és halottak napja alkalmából a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a rendőrök a polgárőrség és a közterület-felügyeletek munkatársaival működnek együtt az elhunyt szeretteinkről való méltó megemlékezés érdekében. A közös járőrszolgálatok során a temetők területén kívül külön figyelmet fordítanak az ezekhez tartozó parkolókra is, hogy az oda gépkocsival érkezők hátrahagyott járműveiket is biztonságban tudhassák. 

Felhívás szemétszállítási szerződés megkötésére a Használtcikkpiacon

Létrehozás: 2017. Oct. 27. - 12:28

Tisztelt Partnereink!

Értesítjük a Meggyeserdei Használtcikkpiacon árusító raktárbérlőket, hogy az AVAR AJKA Nonprofit Kft-vel előzetesen megállapodtunk abban, hogy a cég biztosítja a lehetőséget a bérlők részére szemétszállítási szerződés megkötésére a bérleményekhez kapcsolódóan.

Szüreti mulatság a Vackor Óvodában

Létrehozás: 10/26/2017 - 16:32

Az idei évben az óvoda apraja-nagyja ismét lázasan készült a szüretre. Az immár hagyománynak számító esemény izgalmas, látványos része a szüreti felvonulás, melyre 2017. október 5-én került sor. Az óvoda udvaráról indult el a szüreti menet, szerencsére még az időjárás is kedvezett a felvonulóknak. Városunk utcáin – szüreti dalok kíséretében, feldíszített traktorral, a rend őreinek kíséretében - gyalog, sétálva búcsúztatták az őszt. A felvonulásra nagy lelkesedéssel készültek az óvodás gyerekek, és az óvoda pedagógusai.

20 éves jubileumi ünnepség Devecserben

Létrehozás: 10/26/2017 - 16:30

Devecser várossá nyilvánításának 20. évfordulója alkalmából az önkormányzat ünnepi sorozattal emlékezett. Kora délután avatták fel a 8 - as műútról a bevezető út mellett azt a táblát, amely Devecsert Gárdonyi - településként említi. ( 21 ilyen hely létezik, ahol Gárdonyi Géza élt. ) Az író dédunokája, Keller Péter és Cs.Varga István irodalomtörténész professzor, valamint Ferenczi Gábor polgármester mondtak rövid beszédet. Elhangzott, hogy Szőlősgyörök után a kisváros másodikként állított Gárdonyi - település táblát.

II. Nyárbúcsúztató kemenceparty és rockfesztivál

Létrehozás: 10/26/2017 - 16:29

2017 szeptember 15-én került megrendezésre a lI. Nyárbúcsúztató KemenceParty és Rockfesztivál. Idén is a langallóé, a rocké, és nem utolsó sorban a jó hangulaté volt a főszerep. A hangulatot a HangÁr, a FateRock, a tapolcai Rolling Band, a szintén tapolcai Rock-Inger és az ajkai IronBird zenekarok biztosították.

Oldalak