február 2023

Nem sikerült a tavaszi nyitány

Létrehozás: 2023. Feb. 27. - 15:37

Nem sikerült a tavaszi nyitány

 

Elkezdődött a tavaszi bajnokság a megyei I. osztályban. A fiúknak Sümegen kellett folytatni az őszi időszak sikereit.

A devecseri kispad rövidre sikerült a hétvégi bajnokin: Móger Balázs mellett az edző, Cserna Róbert foglalt csak helyet rajt. A sümegiek ugyanakkor négy alkalommal is tudtak frissíteni a játékosállományon a mérkőzés során.

A vendéglátók a 9. percben szerezték meg a vezetést, ami után csak a második félidőben, az 52., 62. és a 68. percben tudták növelni az előnyüket.

Gépjárművek tárolása Devecser város területén

Létrehozás: 2023. Feb. 27. - 14:48

Gépjárművek tárolása Devecser város területén

A negatív tapasztalatok, hivatalos bejelentések és a megszaporodó lakossági jelzések okán felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét a hatályos, 14/2021.(VI.30.), a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendeletünk alábbi pontjaira, miszerint

Együtt farsangoltunk Devecserben

Létrehozás: 02/27/2023 - 10:27

Február 18-án „Farsangoljunk együtt Devecserben!” elnevezésű rendezvényre várták az érdeklődőket a szervezők, mely alkalomra fánksütő versenyt, forralt bor főző versenyt és jelmezversenyt is hirdettek.
A program a Pulzus Együttes gyermekműsorával vette kezdetét. Az előadás során a zene, a játék és a tánc segítségével a gyerekek maguk is aktív résztvevői lehettek a produkciónak.  

Válótársas - színházi előadás Devecserben

Létrehozás: 02/27/2023 - 10:26

Könnyed párkapcsolat-gazdagító előadás humorral és rögtönzéssel Sokan voltak kíváncsiak Gönczi Dorka és Varga Zsolt színházi műsorára, melyben Kovács Patrícia és Ötvös András színművészek, improvizációs és irányított jeleneteken keresztül mutattak példákat arról, hogy egy párkapcsolatban bármi megtörténhet az „Igen!”-től a „Kicsinállak!”-ig. Szórakoztató és egyben elgondolkodtató előadást tekinthettek meg a jelenlévők a párkapcsolatokban előforduló helyzetekről és azok megoldásairól.

Tájékoztató kisvállalkozások egyszerűsített adózásáról

Létrehozás: 2023. Feb. 27. - 08:39

Tájékoztató kisvállalkozások egyszerűsített adózásáról

 

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2022. évi XLV. törvény (a továbbiakban: Módtv.) 2023. évtől jelentősen módosította a helyi adózásról szóló 1990. évi C. törvényt (a továbbiakban: Htv.), ezzel a módosítással jelentős mértékben egyszerűsödött a helyi iparűzési adó a kisvállalkozások számára.

Az iparűzési adóval kapcsolatos könnyítés lényege, hogy lehetőség lesz különböző bevételi sávok melletti fix összegű iparűzési adó fizetésre azoknak a kisvállalkozóknak:

A Képviselő-testület 2023. március 1-jén nyilvános ülést tart

Létrehozás: 2023. Feb. 24. - 09:12

                                                                                   M E G H Í V Ó

Devecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

2023. március 1-jén (szerdán) 9,00 órai kezdettel nyilvános ülést

tart, melyre meghívom.

Oldalak