július 2018

MÁSODFOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS

Létrehozás: 2018. Jul. 31. - 09:38
 

A meleg időjárás idején fogyasszanak több folyadékot, ne várják meg a szomjúságérzetet. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek bőrük védelmére is. Javasoljuk a megfelelő napvédő készítmények alkalmazását, illetve a leégés ellen védő ruházat viselését is. Amennyiben tehetik, tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségekben a legmelegebb órákban, és kerüljék a megterhelő fizikai munkát.
 

Felhívás szelektív hulladékgyűjtő edény igénylésre

Létrehozás: 2018. Jul. 30. - 14:30

Felhívás szelektív hulladékgyűjtő edény igénylésre

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az AVAR AJKA Nonprofit Kft.-nél a továbbiakban is folyamatosan lehetősége van azon devecseri ingatlan tulajdonosoknak ill. ingatlanhasználóknak szelektív hulladékgyűjtő edényre jelentkezni, akik a szolgáltatóval szerződéses viszonyban állnak ill. nincsen díjhátralékuk. Devecser Város Önkormányzata vállalja, hogy a megigényelt edényeket díjmentesen Devecserbe szállítja és eljuttatja az igénylők részére az általuk megadott címre telefonos egyeztetés alapján.

Devecseri Városnapok 2018.

Létrehozás: 07/25/2018 - 16:57

A Városnapok második napja főként a sportrajongóknak kedvezett. Délelőtt elrajtoltak a versenyautók az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Devecser Szlalom versenyen. A versenyre 12 kategóriában lehetett nevezni, a nevezési létszám a tavaszi futamhoz hasonlóan most is meghaladta a 100 főt. A szlalommal párhuzamosan a várkerti műfüves pályán a Devecser Kupa sportmérkőzései zajlottak, 4 csapat részvételével. Eredmények: 1. Devecser Öregfiúk 2. Herend 3. Gyulafirátót 4. Diszel Legjobb kapus: Tatai Attila Devecser Öregfiúk csapatából Gólkirály: Szöllősi Attila Devecser Öregfiúk.

Bánhelyi József - Ablak a múltra című fotókiállítása

Létrehozás: 07/25/2018 - 16:57

A idei Városnapok rendezvénysorozata a Kastélykönyvtár galériájában kezdődött, Bánhelyi József fotóművész, Ablak a múltra című kiállításának megnyitójával. A közönséget az intézmény igazgatója, Szente Takács Anna köszöntötte s egyben ismertette a további napok sport - és színpadi eseményeit. Ferenczi Gábor polgármester méltatta az itt látható múltat idéző képeket, amelyek a fotós gazdag gyűjteményének csak kicsi töredéke. Java úrkúti és felsőcsingeri, de kettő devecseri családi kép is található köztük.

N. Péntek Zsófia - Tűnődések című kötetének bemutatója

Létrehozás: 07/25/2018 - 16:56

Szente - Takács Anna a Városi Könyvtár - és Művelődési Ház igazgatója szeretettel köszöntötte a szépszámú hallgatóságot, akik megjelentek N. Péntek Zsófia, Tűnődések című kötetének bemutatóján a Makovecz -lakópark közösségi házában. Zsófi nénit barátnője, Poór Andrásné Tatai Izabella kísérte el, aki moderátora volt az estnek és a könyvben megtalálható versekből válogatott, s olvasott fel. A hangulatos beszélgetésből megismerhettük színes és gazdag életútját, szülőfalujához, Vidhez való erős kötődését.

„Erősségem az Isten” - Interjú Nagy Nándor Richárd plébániai kormányzóval

Létrehozás: 2018. Jul. 24. - 16:30

Hogyan szólíthatom?

Hivatalosan Nándor Atya, vagy Nándi Atya. Én a Nándit jobban szeretem, a Nándor az túlságosan hivatalos.

Devecserben nagy szeretettel fogadták Nándi Atyát. A templomba járó katolikus hívek már ez alatt a közel fél év megismerhették, viszont a lakosság egy része még nem sokat tudhat az Atyáról. Kérem, meséljen egy kicsit a gyermekkoráról!

Oldalak